NL

Choose your language

VRAGEN? BEL ONS OP 014 34 79 40

Menu

  Welke documenten zijn nodig bij de verkoop van een auto ?
  16 March 2016 Publicaties
  Om uw auto te verkopen heeft u boorddocumenten nodig. We overlopen even wat hierbij noodzakelijk en belangrijk is.
  Het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje is nodig om aan de koper te overhandigen. Verkoopt u uw auto aan een particulier, dan moet u hem laten keuren. Als uw voertuig in orde is, krijgt u naast het keuringsbewijs ook een aanvraagformulier voor inschrijving dat 2 maanden geldig blijft. Hebt u uw auto binnen deze termijn van 2 maanden niet verkocht, dan moet u hem opnieuw laten keuren.
  De technische controle is niet verplicht wanneer u uw auto aan een garage of autohandelaar verkoopt. In dat geval moet u wel het inschrijvingsbewijs van het voertuig aan de koper (garagist of autohandelaar) overhandigen en op het verkoopcontract volgende clausule laten vermelden: “technische controle ten laste van de koper”.
  Ook nodig : de Car-Pass. Deze toont de kilometerhistoriek van uw auto. U moet deze aanvragen bij de autokeuring. U bent verplicht om aan de koper een Car-Pass af te leveren, behalve als de koper een professionele autohandelaar is. Doet u dit niet, dan is de verkoop ongeldig en kan de koper achteraf altijd zijn geld terugvragen. Zorg ervoor dat de koper tekent voor ontvangst van de Car-Pass.
  Bij een verkoop tussen particulieren is een verkoopovereenkomst niet verplicht maar wel aangeraden. Ze wordt opgemaakt in twee exemplaren en door beide partijen (verkoper en koper) ondertekend.
  De verkoopovereenkomst moet het volgende vermelden:
  - de aankoopdatum
  - de namen en adressen van koper en verkoper
  - de prijs en de betaalvoorwaarden
  - een beschrijving van de auto: merk, model, bouwjaar, cilinderinhoud, motorvermogen, type, chassisnummer, datum eerste inschrijving, kilometerstand …
  - de vermelding ‘verkocht in de door de koper gekende staat’

GERELATEERDE BERICHTEN

Overdracht van banktegoeden naar de erfgenamen

Mag je door een oranje licht rijden ?